Теплоізоляція (утеплення) резервуарів Харків, Україна

Теплоізоляція (утеплення) резервуарів Харків, Україна

На сьогодні новітнім методом теплоізоляції (утеплення) резервуарів і ємностей - напилення пінополіуретану(ППУ). У порівнянні з дорогим і неефективними рулонними матеріалами, застосування пінополіуретану є прекрасною альтернативою.

Теплоізоляція (утеплення) резервуарів - застосування

Теплоізоляція (утеплення) резервуарів пінополіуретаном (ППУ) може бути застосована до ємностей різних конфігурацій: промислових нафтових і транспортних цистерн, складських ємностей для холодних рідин і зріджених газів, великих ємностей для гарячої води, бродильних або складських ємностей, ємностей для бродіння пива, тощо.

Навіщо потрібна теплоізоляція (утеплення) резервуарів

У жарку пору року при експлуатації резервуарів з нафтопродуктами часто виникає така проблема, як перегрів ємностей сонячними променями. Після того, як металева поверхня резервуара нагрівається понад +80 °С, що знаходяться в ній нафтопродукти починають закипати.

При температурі кипіння понад +40 °С відбувається поступове випаровування вмісту ємностей, і втрати можуть досягати 30-40% загального обсягу. Для захисту від сонячного перегріву і виконують теплоізоляцію (утеплення) резервуарів і ємностей пінополіуретаном (ППУ) з додатковим захистом ППУ від УФ випромінювань.

Теплоізоляція (утеплення) резервуарів - рішення проблем!

Теплоізоляція (утеплення) резервуарів і ємностей пінополіуретаном також допомагає знизити рівень теплових втрат. Це питання актуальне для акумуляторних баків, заповнених гарячою водою. Особливо, якщо ємності мають великі розміри і складну конфігурацію обладнання, яке експлуатується при високих температурах.

Використання безшовної теплоізоляції (утеплення) резервуарів ППУ забезпечує мінімізацію рівня теплових втрат відповідно до вимог СНиП, і тим самим забезпечує безпечні та комфортні умови праці для обслуговуючого персоналу в промисловості та енергетиці.

Ще одним завданням, яке вирішує утеплення резервуарів і ємностей пінополіуретаном, є усунення конденсату. Завдяки своїм гідроізоляційним властивостям заливна система ППУ дозволяє усунути і цю проблему. При напиленні пінополіуретану заповнюються навіть дрібні щілини, усуваються шви і тріщини, а отже, збільшується термін експлуатації цистерн, резервуарів та ємностей.

Назад